Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

«Σερβιρίζοντας» το κρασί...

Παραμονές πρωτοχρονιάς ανεβήκαμε για καφέ στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς .


Θαυμάσιο περιβάλλον και το προσωπικό ευγενέστατο, από την υποδοχή, μέχρι το σερβίρισμα, του δικού μου καφέ και του σάντουιτς της γυναίκας μου. Η μουσική αυτή τη φορά ήταν αδιάφορη, ενώ τις άλλες ενδιαφέρουσα. Αυτός βέβαια είναι και ο λόγος των συχνών επισκέψεών μας εκεί. Η μουσική και τα συν του.

Δεν ξέρω αν πρέπει να το ανα...φέρω αλλά επειδή στα χέρια μου έχουν αδειάσει πάρα πολλά μπουκάλια, πίστευα ότι εσείς στο Κεφαλάρι κάτι παραπάνω θα ξέρατε.

Στο δίπλα τραπέζι έρχεται και κάθεται ένα ζευγάρι, 40 έως 45 ετών, με τρόπους, σε τραπέζι για δύο και μάλλον ήταν έξοδος ( τραπέζι για δύο ).

Αφού έδωσαν την παραγγελία , πριν από τα φαγητά ήλθε ο σερβιτόρος με το κρασί. Από μακριά και από το σχήμα της φιάλης, κατάλαβα πως πρόκειται για το Κανένας, σε χρώμα κόκκινο. Αφού ταλαιπωρήθηκε να το ανοίξει, ατζαμίδικα το άνοιξε, σκούπισε τον λαιμό της φιάλης με την παλάμη του έβαλε τον φελλό με το ανοιχτήρι στην πίσω τσέπη του παντελονιού και σερβίρισε τον άνδρα να το δοκιμάσει, λες και εκείνος ήταν, ο σομελιέ. Μετά, θυμήθηκε ότι έπρεπε να μυρίσει αυτός τον φελλό, τον παίρνει από την τσέπη του, τον μυρίζει και τον ξαναβάζει πίσω. Ξανά σκουπίζει με την παλάμη του τον λαιμό της φιάλης και συνεχίζει το σερβίρισμα. Τελειώνοντας, αφήνει την φιάλη στον κουβά με τον πάγο και φεύγει.

Μία τέλεια καταστροφή για την αρχή μιας απόφασης, σε τραπέζι για δύο.

Εκτός των άλλων, ΠΟΥ είχε το χέρι του πριν το σερβίρισμα, ήταν πεντακάθαρο.

Δεν θα σας μάθω εγώ πως ανοίγεται μία φιάλη, πρέπει εσείς που κάνετε κουμάντο να το μάθετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου