Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Συνολικές προβολές σελίδας

Daily Calendar

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Φροντηστήρια Βασίλης Καμπάς Καρδίτσα και The Thunders.

Ζητώ συγνώμη από την ομήγυρη μα θέλω να εκφράσω την ιστορική μου τεκμηριωμένη άποψη πάνω στο θέμα Φροντηστήρια, Βασίλειου Καμπά, Θωμά Αρκομάνη. Σαφώς έπαίξαν ένα σπουδαίο ρόλο στην μόρφωση των νέων της Καρδίτσας, ήταν και οι δύο σπουδαίοι καθηγητές.  Σε εκείνο όμως που ο  κος Καμπάς έκανε την διαφορά ήταν η εμπορική του ευστροφία στην επικοινωνία. Ήμουν μαθητής του εκείνα τα χρόνια και είχε αντιληφθεί την μεγάλη μου επιρροή στην νεολέα, οπότε μου πρότεινε να χρηματοδοτήσει την αγορά των οργάνων για το συγκρότημα που θα έφτιαχνα μετά τους Snakes ( Πλιάσσας Πανος, κιθάρα, Διαμαντής Αλέκος, κιθάρα, Βασταρούχας Πάνος,ντράμς, Καραγιώτας Νέστορας, μπάσο, Διρχαλίδης Δημήτρης, πλήκτρα). Σαν μαθητής με τον καθηγητή του είχαμε πολλές συζητήσεις σε διάφορα θέματα και πάνω στις βλέψεις μου και τις δικές του. Ήξερε τα νέα ονόματα του συγκροτήματος The Thunders που ήταν οι, Διρχαλίδης Δημήτρης,πλήκτρα,κιθάρα, Σφίγγας Σάκης, κιθάρα,  Νάκος Σάκης, μπάσο, Ζαραμπούκας Λάκης, ντράμς,  και μου πρότεινε και κάποια οφέλη για κάποια μέλη του συγκροτήματος. Σαφώς η κινηση αυτή απογείωσε το φροντιστήριο. Εγώ συνέχισα να παρακολουθώ τα μαθήματα και ήμουν πόλος έλξης, άλωστε αυτό ήταν και το ζητούμενο. Μου έδωσε χρήματα και μόνος μου κατέβηκα στην Θεσσαλονίκη σε ηλικία 16 ετών να διαλέξω και να αγοράσω τα όργανα που χρειαζόμουνα. Τα αγόρασα από το κατάστημα Ντο-Ρε-Μι. στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης Θεσσαλονίκης. Δεν ήταν δώρο, απλά τα ξεχρεώναμε με την δουλειά μας στα διάφορα κέντρα και σινεμά στην Καρδίτσα και σε διάφορες άλλες πόλεις. Δεν θα μπώ σε λεπτομέρεις για την μοιρασιά. Τα ξεχρεώσαμε και με το παραπάνω.
Οταν έφυγα εγώ διέλυσαν οι Thunders. Τα όργανα, μας ανείκαν, αποφασίσαμε να τα αφήσουμε στον Σφίγγα να τα διαχειριστεί πρός όφελός του. Έτσι ο Σφίγγας έκανε άλλα σχήματα παίζοντας στα ίδια όργανα. Ο Νάκος, σκοτωθηκε, ο Λάκης έγινε επαγγελματίας νράμερ και ζει στην Κρήτη με την οικογένειά του, εγώ έφυγα και από τότε μόνο τώρα τελευταία που συνταξιοδοτήθηκα επιστρέφω πού και πού στην Καρδίτσα.
Χαίρομαι που ο καλός φίλος και καλός κουμπάρος (με πάντρεψε και βάπτισε και τα δυό μου παιδιά) Σφίγγας Σάκης, κράτησε το αρμόνιο και πρότεινε να μου το δώσει σαν ενθύμιο. Εγώ μετά ασχολήθηκα περισσότερο με το πιάνο.
Αυτά για την ιστορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου