Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Ένα ταξίδι στο κρασί είναι ένα ταξίδι ανάμεσα στις λέξεις.

μπαχαρικών.
Έδιναν ιδιαίτερη προσοχή στην εξισορρόπηση των διαφόρων γεύσεων (γλυκού, πικρού, ξινού). Τους άρεσαν όμως οι γλυκές σάλτσες, που τις έφτιαχναν με μέλι και σιρόπι από σταφύλια. Επίσης χρησιμοποιούσαν μίγματα μελιού και οίνου για να φτιάξουν το οινόμελο, που πρόσφεραν πριν αρχίσει το γεύμα.
Ιδιαίτερα γνωστό στην κλασσική Αθήνα ήταν το λεσβιακό κρασί που είχε τη φήμη ότι δεν προκαλεί πονοκέφαλο. Κατά σειρά δημοφιλίας πρώτο ερχόταν το κρασί της Μήθυμνας, μετά της Ερεσού και τρίτο της Μυτιλήνης.
Ιδιαίτερα φημισμένα ήταν τα θαλασσινά της που πιθανότατα τα καλλιεργούσαν σε ειδικές δεξαμενές. Το κριθάρι το χρησιμοποιούσαν ευρύτατα για να παρασκευάζουν χυλούς, σούπες ψωμί και πίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου