Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

To κ ρ α σ ί ...Η γνώση της πόσης ενισχύει την απόλαυση.

Παρ` όλο που όλοι καταναλώνουμε συχνά κρασί, λίγοι από μας γνωρίζουν πραγματικά γι`αυτό το προϊόν και αυτό γιατί όσο οικείο και απλό μας φαίνεται τόσο πολύπλοκο και δύσκολο είναι. Εγώ απευθύνομαι σ`αυτούς που αγαπούν το κρασί και γοητεύονται από τον μαγικό του κόσμο. Το κρασί είναι ίσως το συνηθέστερο προϊόν που μπορούμε να αγοράσουμε χωρίς να ξέρουμε τι αγοράζουμε. Θα πρέπει από την ετικέτα να παίρνουμε πληροφορίες για το είδος του προϊόντος και τον τρόπο παραγωγής του. Δεν πρέπει να διαπιστώνουμε την ποιότητα εκ των αποτελεσμάτων. Δηλαδή, εάν μετά από μία μέτρια απόλαυση του κρασιού, μας δημιουργηθούν στομαχικές διαταραχές και πονοκέφαλος τότε ο οινοποιός, σίγουρα έχει επέμβει χημικά. Για να δικαιολογεί την ποιότητά του, δέν πρέπει να έχει μόνο καλό χρώμα και γεύση, αλλά να συντελεί και στην σωματική μας ευεξία. Η χημεία της χημείας του κρασιού, τρέχει περισσότερο από την ανθρώπινη γεύση. Άρα η γνώση της πόσης, ενισχύει την απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου