Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

H γεύση του κρασιού

Η γεύση του κρασιού είναι το αποτέλεσμα της ισορροπίας ανάμεσα στα συστατικά του. Όταν υπάρχει αρμονία μεταξύ τους τότε έχουμε να κάνουμε με ένα ισορροπημένο κρασί. Ένα νέο κρασί δεν έχει ακόμη την ισορροπία των συστατικών οπότε δεν το κρίνουμε. Εάν μετά την ωρίμανση δεν έχει ισορροπία γεύσεων τότε σημαίνει ότι κάτι δεν έγινε σωστά.
Οι γεύσεις που πρέπει να ισορροπούν μεταξύ τους είναι το ΓΛΥΚΟ το ΑΛΜΥΡΟ το ΠΙΚΡΟ το ΞΥΝΟ. Με την ισορροπία αυτού του αθροίσματος έχουμε να κάνουμε με ενα ισορροπιμένο και σπουδαίο κρασί. Εάν κάποιο από τα συστατικά του υπερτερεί τότε λέμε ότι είναι γλυκό-αλμυρό-πικρό-ξινό που σημαίνει ότι κάποια είναι ελαττώματα.
Αρα ΓΛΥΚΟ+ΑΛΜΥΡΟ+ΠΙΚΡΟ+ΞΥΝΟ=ΓΕΥΣΗ.
Όταν όμως μετά την κατάποση μένει στον ουρανίσκο μία επίγευση τότε λέμε ότι το κρασί είναι και επιγευστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου