Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Το κρασί Με, Κόκα κόλα, Πάγο, Νερό, Ποτήρι, Μεζές!!! Δημήτρης Διρχαλίδης.


 Το κρασί Με, Κόκα κόλα, Πάγο, Νερό, Ποτήρι, Μεζές!!!

Επειδή διάβασα κάπου διακωμωδόντας κάποιους λάτρεις του κρασιού για την κόκα κόλα, τον πάγο, το νερό, το ποτήρι και τον μεζέ, σας γράφω αυτά!!!
Και επειδη είμαι φαν της Ισπανίας και της Μπαρτσελόνας στην οποία και έζησα κάποιο καιρό, ένα από τα αγαπημένα τους ας πούμε κοκτέιλ είναι και το κρασί με την κόκα κόλα που το ονομάζουν αν θυμάμαι καλά Kalimotxo. Έπειτα πολύ αγαπητό είναι και στην Γαλλία αλλά και στην Γερμανία όπως και στην Ελλάδα βεβαίως - βεβαίως!!!
Προτού αφορίσουμε αυτό το κοκτέιλ, κρασί με πάγο, θα ήθελα να πω πως, πρώτα πρέπει να δούμε τις προτιμήσεις των καταναλωτών στον δικό μας γεωγραφικό τόπο γιατί είναι ένα σύνηθες φαινόμενο ο πάγος στο κρασί του καλοκαιρινούς μήνες. Δεν είναι καθόλου κακό. Πολλοί το βρίσκουν πιό ελαφρύ και δεν τους ζαλίζει απολαμβάνοντας την γεύση του κρασιού, άλλοι ενισχύουν την σερβιριζόμενη θερμοκρασία και κάποιοι άλλοι τον συνδιασμό των δύο κλπ.
Σαφώς και οι αρχαίοι Έλληνες πρόσθεταν και θάλασσα στην υποτιθέμενη ρετσίνα τους πιστεύοντας ότι έτσι γίνεται πιό νόστιμη και βοηθούσε πιό πολύ στην ανθρώπινη υγεία.
Καλό θα ήταν να μη μπαίνει τίποτα ανάμεσα στον πότη και το κρασί αλλα αυτό είναι κάπως δύσκολο. Άρα αφού εμείς δεν είμαστε οι ελεγκτές γευσιγνώστες δεν μας ενδιαφέρει απόλυτα και η ποσότητα του κρασιού στο ποτήρι. Άλλωστε και τα παλιά κρασοπότηρα ήταν οι χαμηλές καμπάνες τις οποίες σερβίραμε λίγο κάτω από το χείλος του ποτηριού. Γιατί να μην απολάυσει ο σεβιριζόμενος μία ποσότητα κάπως αρκετή να συνοδεύσει την παραμονή του στο χώρο που θα συντηρήσει την όποια συζήτηση στην παρέα!!! Τέλος για τον μεζέ υπάρχουν τα wine tapas!!! Αυτά με την αγάπη μου!!! Εβίβα. Τυχαία το είδα και θέλησα να κάνω αυτή την παρέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου