Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Η επιτυχία του γεύματος.

Οι γεύσεις κατά την διάρκεια ενός γεύματος , από τη αρχή έως το τέλος , εναλλάσσονται πολλές φορές . Η εναλλαγή αυτή είναι στις προτάσεις του Σεφ και του Οινοχόου. Η καλή συνεργασία αυτών των δύο μπορεί να δώσει θαυμάσια αποτελέσματα, σε έναν τέλειο συνδυασμό γεύσεων και απολαύσεων , ενώ αντίθετα η κακή μπορεί να αποβεί μοιραία στην επιτυχία του γεύματος και οι γεύσεις των φαγητών να είναι χάλια όπως και οι γεύσεις και τα αρώματα των κρασιών που θα διαλεχθούν να συνοδεύσουν τα εδέσματα, της απλής συνεστίασης της εκδήλωσης ή της γιορτής.
Είναι σημαντική η απόλυτη συνεργασία των δύο Μετρ, της κουζίνας και του πατώματος , για το τέλειο αποτέλεσμα. Κανένας από τους δύο δεν πρέπει να υπερτερεί , έτσι ώστε και τα δύο αγαθά , κρασιά και εδέσματα, να ισορροπούν σε γεύσεις και αρώματα.
Στο κρασί οι γεύσεις που πρέπει να ισορροπούν είναι αυτές της γλώσσας όπως (γλυκό-αλμυρό-πικρό-ξινό), που το άθροισμά τους να έχει ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Στα φαγητά δεν πρέπει να υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις έτσι ώστε το ένα να συμπληρώνει το άλλο.
Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι όχι μόνο η απόλυτη ευχαρίστηση κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και μετά η μεγάλη ευδαιμονία που δημιουργείτε μέσα μας.
Σαυτό συνέβαλλαν κατά κύριο λόγο και οι συντελεστές Οινοχόος και Σεφ.
Στο τέλος ο οικοδεσπότης παίρνει τα εύσημα απ΄ όλους . Όλα ήταν τέλεια και τα φαγητά θαυμάσια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου