Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Τerroir.Αμπελοτόπι

Terroir ...Τερουαρ...Αναφέρεται συχνά στις ετικέτες των φιαλών.Είναι λέξη γαλλική που η έννοια δύσκολα μεταφράζεται.Είναι το έδαφος εκείνο που καλλιεργείται και σε συνάρτηση με την τοπογραφία και το κλίμα προσδίδει στους καρπούς των φυτών που φιλοξενεί ιδιαίτερα χαρακτηρηστικά γνωρίσματα.Το έδαφος αποτελεί στοιχείο αναφοράς του προιόντος όπως λάδι Μυτιλήνης.Στο κρασί η έννοια Terroir...Tερουαρ έχει μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς είναι απόλυτα δεμένο με την προέλευση του κρασιού και κατά συνέπεια με την ιστορία.Στα ελληνικά η έννοια Terroir μπορεί να είναι το Αμπελοτόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου