Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Ένα ταξίδι στο κρασί είναι ένα ταξίδι ανάμεσα στις λέξεις.

Σε συνέχεια του κειμένου της Αικατερίνης Βούζα, απο το νούμερο (2) του ebook μας στο νούμερο (3).
3) Σαφώς αναλαμβάνει όλη την ευθύνη αλλά το άνοιγμα και το σερβίρισμά του, ευθύνεται κατά πολύ για τον σωστό επιρεασμό των αισθήσεών μας.
Παραμονές μεγάλης γιορτής ανέβηκα για καφέ στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς .
Θαυμάσιο περιβάλλον και το προσωπικό ευγενέστατο, από την υποδοχή, μέχρι το σερβίρισμα, του δικού μου καφέ και του μπριόζ που θα τον συνόδευα . Η μουσική αυτή τη φορά ήταν αδιάφορη, ενώ τις άλλες πιό ενδιαφέρουσα. Αυτός βέβαια είναι και ο λόγος των συχνών επισκέψεών μου εκεί. Η μουσική και τα συν του.
Δεν ξέρω αν πρέπει να το ανα...φέρω αλλά επειδή στα χέρια μου έχουν αδειάσει πάρα πολλά μπουκάλια, πίστευα ότι εκεί στο Κεφαλάρι κάτι παραπάνω θα ξέρανε. Χώρος άκρως αριστοκρατικός.
Στο δίπλα τραπέζι έρχεται και κάθεται ένα ζευγάρι, 40 έως 45 ετών, με τρόπους, φάνηκε πως είχανε κάνει κράτηση, σε τραπέζι για δύο και μάλλον ήταν έξοδος, ( τραπέζι για δύο ).
Αφού έδωσαν την παραγγελία, ευγενέστατοι και οι δυό τους, ειλικρινά τους καμάρωσα και προσπάθησα να φαντασθώ τον λόγο της συνάντησης, επαγγελματικός, συγγενικός, φιλικός ή ερωτικός. Από τον τρόπο όμως της συμπεριφοράς των, έκλεινα προς το ερωτικό. Πριν από τα φαγητά ήλθε ο σερβιτόρος κρατώντας ένα μπουκάλι κρασί. Από μακριά και από το σχήμα της φιάλης, κατάλαβα πως πρόκειται για ένα αξιόλογο κρασί, σε χρώμα κόκκινο. Αφού ταλαιπωρήθηκε να το ανοίξει, ατζαμίδικα το άνοιξε, σκούπισε τον λαιμό της φιάλης με την παλάμη του έβαλε τον φελλό με το ανοιχτήρι στην πίσω τσέπη του παντελονιού και σερβίρισε τον άνδρα να το δοκιμάσει, λες και εκείνος ήταν, ο σομελιέ και θα μπορούσε να καταλάβει τα ελλατώματα του κρασιού για να το επιστρέψει. Μετά, θυμήθηκε ότι έπρεπε να μυρίσει τον φελλό, τον παίρνει από την τσέπη του, τον μυρίζει και τον ξαναβάζει πίσω. Ξανά σκουπίζει με την παλάμη του τον λαιμό της φιάλης και συνεχίζει το σερβίρισμα. Τελειώνοντας, αφήνει την φιάλη στον κουβά με τον πάγο χωρίς η φιάλη να έχει την δυνατότητα να κολυμπίσει μέσα στον πάγο και φεύγει.
Μία τέλεια καταστροφή για την αρχή μιας μάλλον ερωτικής συνάντησης (απόφασης), σε τραπέζι για δύο.
Εκτός των άλλων, ΠΟΥ είχε το χέρι του πριν το σερβίρισμα, ήταν πεντακάθαρο;
Δεν θα σας μάθω εγώ πως ανοίγεται μία φιάλη, πρέπει εσείς που κάνετε κουμάντο να το μάθετε.
Βέβαια, το καλύτερο κρασί είναι η καλύτερη παρέα αλλά και η καλύτερη παρέα είναι το καλύτερο κρασί.
Εδω πιστεύω ότι το ζευγάρι απόλαυσε το χωρίς άλλο υπέροχο κρασί, απολαμβάνοντας την καλύτερη για τους δυό τους παρέα και την άλλη ημέρα το πρωί να παίρνει όλη την ευθ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου