Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Περί Οίνου ο Λόγος.

Σύλλογος γευστικής και εικαστικής παρέμβασης οίνου “Περι οίνου ο λόγος”

Δελτίο τύπου

Νέος κύκλος γευσιγνωσίων. Ξεκίνημα με τέσσερα λευκά κρασιά

Ένας νέος κύκλος γευσιγνωσιών άνοιξε για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου γευστικής και εικαστικής παρέμβασης οίνου “Περί οίνου ο λόγος”. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, στο κατάστημα  Alley Dog στη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε η πρώτη γευσιγνωσία της φετινής χρονιάς. Περιλάμβανε αποκλειστικά Ελληνικά λευκά ξηρά κρασιά που μπορεί να τα βρει κανείς σε πολύ οικονομικές τιμές και συνοδεύτηκαν από ποικιλίες αλλαντικών και σκληρών τυριών.
Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε το “Σαν τα Μάραθα” της Οινοποιείας Σύρου, ΠΓΕ Κυκλάδες. Πρόκειται για ένα κρασί που παράγεται αποκλειστικά από σταφύλια της ποικιλιάς ασύρτικο. Μια εβληματική ποικιλία του Ελληνικού αμπελώνα. Το ασύρτικο της Σύρου είναι πολύ διαφορετικό από το ασύρτικο της Σαντορίνης και θα εκπλήξει ευχάριστα τους φίλους του καλού κρασιού. Δημιουργός του κρασιού είναι ο Μυτιληνιάς καταγωγής οινολόγος Νίκος Χατζάκης.
Αναλυτικά τα κρασία της γευσιγνωσίας ήταν:
Οινοποιεία Σύρου, Σαν τα Μάραθα, λευκό ξηρό, Ασύρτικο 2014, ΠΓΕ Κυκλάδες, οινοποιείος Νίκος Χατζάκης.
Οινοποιία Κοτσότσος, Απόλλων, λευκό ξηρό, Μοσχάτο – Ροδίτης, ΠΓΕ Πελοπόννησος, οινοποιείος Γιάννης Κοτρότσος  παράγεται στην ορεινή Αχαία.
Κτήμα Μπριντζίκη,Τινακτόρωγος, λευκό ξηρό, ποικιλία Ασπρούδες, ΠΓΕ Ηλείας, κρασί από βιολογικά σταφύλια, 2014.
Κτήμα Μπριντζίκη,Μελιός λευκός ΠΓΕ Ηλείας, 70% Ροδίτης Αλεπού (Κοκκιναρά) 30% Μαλαγουζιά.
Πρόθεση του συλλόγου είναι να συνεχιστούν οι γευσιγνωσίες καθ' όλη την διάρκεια του φετινού χειμώνα με κρασιά ενδιαφέροντα κρασιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρακολουθώντας τις τάσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των γευσιγνωστών.
Σύντομα θα ανακοινωθεί η επόμενη γευσιγνωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου