Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Κτήμα Κοκοτού

Και δίχως κρασί πως να χαρείς τον έρωτα. Χωρίς κρασί ποιά τέρψη στους ανθρώπους απομένει.
Σαββατιανό.
Αμπελωνας Γ. Κοκοτού,, Σταμάτα Αττικής, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. 
Ένα κλασικό Σαββατιανό (λευκό) από τους ημιορεινούς αμπελώνες της Βόρειας Αττικής στην Σταμάτα.
Ένα κρασί που κατά την προσωπική μου άποψη δεν είναι και πολύ της μόδας αν και παλιά όταν λέγαμε κρασί εννοούσαμε Σαββατιανό, μα πάει να γίνει και σύντομα μάλιστα.
Ένα νέο κρασί των αμπελώνων της οικογένειας Κοκοτού, λευκό, από την κλασικότερη ποικιλία του Αττικού αμπελώνα το Σαββατιανό. Μαλακό, ντελικάτο και λαμπερό μας δίνει μια εξαιρετική ισορροπία γεύσεων και αρωμάτων από εσπεριδοειδή και γεύσεις από πυρηνόκαρπα φρούτα, ροδάκινα, βερίκοκα με μια αρκετά δροσερή οξύτητα όπως αυτή του ώριμου βίσσυνου με μια επίγευση τόση ως την επόμενη γουλιά, που ο λάτρης του κρασιού γενικώς θα το λατρέψει. Πίνεται δροσερό πρός κρύο. 
Ζώντας στον ομορφότερο γεωγραφικό παράλληλο (τόπο) με την γευστικότερη Μεσογειακή και Ελληνική κουζίνα το Σαββατιανό του Αττικού αμπελώνα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του συνδιασμού των γεύσεων.
Ένα κρασί της αναγέννησης της διάθεσης, μια παιχνιδιάρα σοβαρότητα σαν παρουσία σε επαγγελματικό γεύμα, μια ανάλαφρη απογευματινή παρέα. Είναι ένα γευστικότατο ποτό που θα συνοδεύσει την βραδυνή Μεσσογειακή και Ελληνική κουζίνα. 
Τέλος μια επίγευση με την χαρά της φιλίας και την απόλαυση της τέρψης!!!
Υγιένετε!!!
Φιλιά και από την Μαρία!!!
Θα τα πούμε αύριο δια ζώσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου