Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Οι αντιλήψεις και η πολιτική.

Event Description

Οι Έλληνες πολίτες - και όχι μόνο - αναρωτιούνται: τι να σκέπτονται πράγματι οι πολιτικοί μας για την Τουρκία; Ποιές να είναι τάχα οι απόψεις ή ακόμα και οι προκαταλήψεις τους, με βάση τις οποίες χαράζουν την πολιτική τους έναντι της γείτονος χώρας;
Τι μπορεί να μας στοιχίσει η άγνοιά τους και πόσο είναι σε θέση να χειριστούν μια κρίση μ’ αυτά που ξέρουν; Τι επιχειρήματα χρησιμοποιούν για να πείσουν τους ξένους παράγοντες για τις ελληνικές θέσεις έναντι της γείτονος χώρας;
Αυτά τα ερωτήματα και αρκετά ακόμα πάνω στο κρίσιμο αυτό θέμα μελέτησαν και θα παρουσιάσουν, κατ' εξαίρεση την Τετάρτη 11 Μαΐου, στο αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων, δύο καταξιωμένοι Έλληνες Πανεπιστημιακοί, ο Δημήτρης Τριανταφύλλου του Πανεπιστημίου Καντίρ Χας, στο οποίο προϊσταται και του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, και ο Κώστας Υφαντής, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Η μελέτη τους παρουσιάστηκε ήδη στην Κωνσταντινούπολη και θα έχουμε τώρα την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα ευρήματα και τα συμπεράσματά τους και στην Αθήνα. Τώρα το ΚΕΦίΜ την παρουσιάζει λοιπόν και στην Αθήνα, με ομιλητές τους ίδιους και τον Χάρη Μυλωνά, Επίκουρο Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και συγγραφέα του Οικοδομώντας το Έθνος.
Συντονιστής της Εκδήλωσης θα είναι ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΚΕΦίΜ και πρώην γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ελληνικού ΥΠΕΞ (2007-2009) κ. Δημήτρης Κ. Κατσούδας ο οποίος χειρίστηκε θέματα σαν και αυτά στο επίπεδο του Ευρωκοινοβουλίου, όπου εισήγαγε τις ελληνικές απόψεις στις Εκθέσεις του συλλογικού αυτού οργάνου της ΕΕ.
Αναμένουμε μια πολύ διαφωτιστική και χρήσιμη συζήτηση.


Συμμετέχουν:
Δημήτρης Τριανταφύλλου
Αναπληρωτής Καθηγητής,Πανεπιστήμιο Kadir Has & Διευθυντής, Center of International and European Studies (CIES)
Βιογραφικό:http://goo.gl/7UZE6p
Kωνσταντίνος Υφαντής
Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Βιογραφικό: http://goo.gl/qu5vww
Χάρης Μυλωνάς
Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και συγγραφέας του Οικοδομώντας το Έθνος
Βιογραφικό:https://goo.gl/7zIQbZ
Συντονίζει ο κ. Δημήτρης Κ. Κατσούδας
Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΚΕΦΙΜ


Χορηγός Επικοινωνίας: Liberal.gr
WHEN
WHERE
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων - Ακαδημίας 50, 10438 Αθήνα - View Map

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου