Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Πετρήεσσα.

Ο θεσμός ανοιχτές πόρτες για τα οινοποιεία αρχίζει και γίνεται όλο και πιό γνωστός, και οι λάτρεις του κρασιού όλο και περισσότερο τον υποστηρίζουν και δεν είναι μόνο αυτοί αλλά και πλήθος άλλου κόσμου με τις οικογένειές τους, αυτές τις δύο ημέρες του Σαββατοκύριακου στις αρχές του Μάη, επισκέπτονται τα οινοποιεία που συμμετέχουν για να δοκιμάσουν το κρασί στον τόπο που παράγεται και να βρεθούν δια ζώσης με τους δημιουργούς του.
Δεν θα μπορούσα να λείπω εγώ από αυτή την εκδήλωση που με μερικά μέλη του συλλόγου Περί οίνου ο λόγος επισκευθήκαμε το οινοποιείο Πετρήεσσα στο Βαθύ της Αυλίδας, μια ιστορική περιοχή από την εποχή του Όμηρου.
Τώρα ο λόγος που επισκευθήκαμε αυτό το οινοποιείο και όχι κάποιο  άλλο ήταν απλά ένα τηλεφώνημα και σε απάντηση ένα πολύ ευγενικό κάλεσμα.
Σας βεβαιώ ότι το αποτέλεσμα δεν μας απογοήτευσε.
Όταν έχεις την αγάπη για κάτι, οι προσπάθειές σου ποτέ δεν πάνε χαμένες. Έτσι δύο φίλοι αμπελουργοί εκ των οποίων ο ένας, ο Γιώργος Λεοντάρης, είναι και πολίτικός μηχανικός και ο Λευτέρης Λειβαδίτης, αντάμωσαν και έκαναν το δικό τους οινοποιείο για να οινοποιήσουν τα δικά τους σταφύλια.
Το αποτέλεσμα εξαιρετικό.
Δοκιμάσαμε τα κρασιά τους, μιλήσαμε για τους στόχους τους, στην συζήτησή μας συμμετείχε και η οινολόγος του οινοιποιείου Κα Κική Ακριώτου που μας ανάλυσε όλη την διαδικασία της παραγωγής, με απλό και κατανοητό τρόπο, έτσι που πρέπει να γίνονται αυτές οι παρουσιάσεις, χωρίς την αργκό γλωσσα των οινολόγων, την οποία και ευχαριστώ ιδιαίτερα.
Τους ευχαριστούμε για την φιλοξενία τους και τις όμρφες στιγμές που περάσαμε και για τα παλαιωμένα κρασιά τους που μας ακολούθησαν
Από την γευσιγνωσία ξεχώρισα ένα Μέρλοτ το οποίο με ακολούθησε να το δοκιμάσω με την ηρεμία των αισθήσεων.
Υπόσχομαι ότι θα το συζητήσουμε με τα μέλη του συλλόγου Γευστικής και Εικαστικής Παρέμβασης Οίνου Περί οίνου ο λόγος Μυτιλήνη σε κάποια από τις επόμενες ημέρες.
Άντε και του χρόνου γεροί νάμαστε.
Εβίβα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου