Μια απορία που θέλω να την μοιραστώ μαζί σας!
Όλες οι γαστρονομικές εκπομπές στα ΜΜΕ ασχολούνται κυρίως με τον στολισμό του πιάτου, άρα η ελληνική γαστρονομική κουλτούρα φτάνει ως εκεί. Και σας ρωτώ, ξέρετε εσείς κάποιο μέρος στην Ελλάδα που το τραπέζι στρώνετε χωρίς την παρουσία κάποιου κρασιού η τσίπρου ή ούζου; Αφού αυτή είναι η κουλτούρα μας ΠΩΣ την σταματάτε εκεί. Πρόσφατα διάβασα ότι η ελληνική γαστρονομία έρχεται πρώτη στον κόσμο, και πολλά τυριά μας στα καλύτερα του κόσμου γιατί όχι και το κρασί με τα υπόλοιπα. Άλλωστε όλη η Ελλάδα είναι ένας μεγάλος αμπελώνας. Εβίβα!!!
ΥΓ. Οι Ιταλοί όταν πήγαν στην Αμερική κυρίως ανοίξανε μαγαζιά προβάλλοντας την γαστρονομία τους σε ένα πολυπληθές κράτος. Έτσι μαζί με αυτό το τυρί και αυτό το κρασί, αυτό το πιάτο συνδυάζεται με αυτό το κρασί. Έτσι ήρθαν και τα δύο πρώτα. Βέβαια από ρωμαϊκής αυτοκρατορίας οι δάσκαλοί τους ήμασταν εμείς. Εδώ ταιριάζει, δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις!!!
!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου