Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ο ψηφιακός ήχος και το βινύλιο.

Η μουσική επιδρά στον άνθρωπο κατά περίεργο τρόπο. Έτσι ακριβώς δημιουργήθηκαν και οι συσκευές απώθησης ανεπιθύμητων ζωυφίων στους χώρους που ζούμε. Με κάποια συσκευή στέλνουμε ορισμένες συχνότητες που τα ενοχλούν και προτιμούν να φύγουν μακριά, έτσι μένουμε ήσυχοι.
Οι συχνότητες αυτές, είναι ήχοι, είναι μουσική.
Το μουσικό βινύλιο ή δίσκος βινυλίου, έχει την δυνατότητα να καταγράφει περισσότ...
ερες μουσικές συχνότητες άσχετα αν το ανθρώπινο αυτί δεν τις συλλαμβάνει ,όμως απολαμβάνει το σύνολο. Έτσι και το κρασί , μπορεί να μη ξεχωρίζεις τα αρώματα και τις γεύσεις , απολαμβάνεις όμως ένα καλό κρασί και το χαίρεσαι.
Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ στον ήχο και έτσι μπήκαμε στον ψηφιακό ήχο.
Όταν όμως παίρνουμε ένα παλιό βινύλιο και το κάνουμε ψηφιακό για να έχουμε την δυνατότητα να το περάσουμε στον υπολογιστή και από εκεί να το αναπαράγουμε, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αναπαράγουμε όλες τις συχνότητες.
Η μουσική της Λατινικής Αμερικής , λάτρεις του TANGO, στις ορχήστρες τους χρησιμοποιούσαν όργανα, βιολιά και βιόλες, με υψηλές και πολύ υψηλές συχνότητες, αντίστοιχα χαμηλές και πολύ χαμηλές συχνότητες.
Εάν η ψηφιακή επεξεργασία δεν γίνει σωστά, τότε θα τσιρίζει και θα απωθεί τον κόσμο που υποχρεούται να την ακούει, με αποτέλεσμα να αδειάσει το μαγαζί.
Ο χειριστής της ψηφιακής μουσικής αν αυτό δεν το ξέρει , θα πρέπει να το μάθει, ή αλλιώς να χρησιμοποιεί νεότερες εκδόσεις μουσικής με τον ρυθμό του TANGO.
Η μουσική αναπαραγωγή, σε δημόσιους και ανοιχτούς χώρους, ΔΕΝ είναι ότι μας ΑΡΕΣΕΙ αλλά ότι ΠΡΕΠΕΙ.
Δείτε περισσότερα
2